In 11 stappen naar een glasheldere boodschap die klanten aantrekt

Hoe ongelooflijk, waardevol, geweldig, baanbrekend of effectief je dienst ook is…

Je zult nooit echt mensen kunnen helpen, geld kunnen verdienen of een impact op de planeet kunnen maken als je niet eerst de aandacht kunt trekken met een glasheldere boodschap.

Het blijkt namelijk dat 80% van de mensen NOOIT verder leest dan de eerste alinea.

De hedendaagse consument is meer afgeleid dan ooit tevoren, en er is steeds meer content die strijdt om hun kostbare tijd en aandacht.

Dus, als je wilt opvallen in een zee van clickbait en sappige concurrentie, moet je ervoor zorgen dat je boodschap helder is.

Stap 1: Kies je doelgroep

Richt je op één specifieke doelgroep. Waarom? Omdat dit je in staat stelt om je boodschap op maat te maken, recht in het hart van je ideale klanten. Als je meerdere doelgroepen hebt, zul je verschillende soorten teksten moeten gebruiken.

Stap 2: Kies één oplossing of rode draad in datgene wat jij aanbiedt.

Gooi die veelzijdigheid overboord en kies één oplossing of thema dat jouw bedrijf onderscheidend maakt. Hierdoor blijft jouw boodschap consistent en blijft deze beter hangen.

Stap 3: Ontdek het diepste verlangen of grootste probleem van je doelgroep

Dompel jezelf onder in de psyche van je doelgroep en ontdek waar ze ’s nachts wakker van liggen. Dit stelt je in staat om je boodschap doelgericht en treffend te maken.

Stap 4: Laat de impact op je doelgroep voelen

Breng in kaart welke emoties je doelgroep ervaart zolang ze dat verlangen niet vervullen of hun probleem niet oplossen. Hiermee leg je de basis om die emoties te transformeren en een onweerstaanbare boodschap te schrijven.

Stap 5: Waarom hoeft jouw doelgroep deze pijn niet te voelen?

Trompetter luid en laat horen waarom jouw doelgroep niet langer genoegen hoeft te nemen met hun huidige situatie.

Stap 6: Begrijp hun worsteling en bied een helpende hand

Toon empathie en begrip voor de worstelingen van je doelgroep. Laat zien dat je er bent om naar hen te luisteren en hen de steun te bieden die ze nodig hebben.

Stap 7: Laat zien waarom jij degene bent om hen te helpen.

Pronk met je ervaring, prestaties en succesverhalen om je geloofwaardigheid en autoriteit te bevestigen. Laat zien waarom jij de gids bent die hen kan helpen hun doelen te bereiken.

Stap 8: Wat is jouw visie om het probleem op te lossen?

Leg je doelgroep in 3, maximaal 4 stappen uit hoe jij hen kunt helpen hun probleem op te lossen.

Stap 9: Wat is het resultaat?

Beschrijf gedetailleerd hoe het leven van je klanten eruit zal zien zodra ze gebruikmaken van jouw diensten. Schilder een beeld van de positieve veranderingen en de successen die ze kunnen verwachten.

Stap 10: Vermijd verlies, omarm winst

Waarschuw je klanten voor de gevolgen van het niet kiezen voor jouw oplossing. Benadruk wat ze missen en welke waardevolle kansen ze verspillen als ze geen actie ondernemen. Creëer een gevoel van urgentie en laat hen zien dat jouw aanbod een waardevol instrument is om verlies te voorkomen en te transformeren naar winst.

Stap 11: Veranker emotionele successen.

Beschrijf hoe je klanten zich zullen voelen nadat ze met jou hebben samengewerkt. Richt je niet alleen op de behaalde resultaten, maar leg ook de nadruk op de emotionele impact. Welke vreugde, trots en voldoening zullen ze ervaren? Het is tijd om emoties te verkopen en een diepe verbinding met je klanten te smeden.

Door deze stappen te volgen, zul je een boodschap creëren die bruist van energie, je bedrijf onderscheidt en klanten als een magneet aantrekt. 

Maar laten we eerlijk zijn, er zijn veel bedrijven die hetzelfde doen als jij. Hoe ga je bewijzen dat jouw bedrijf de moeite waard is? Hoe onderscheid je jezelf van de concurrentie en laat je jouw unieke waarde zien?

Vind je dit nu lastig? Meld je dan aan voor de live Masterclass deze geef ik regelmatig en werken we naar jouw heldere marketingboodschap.