Hoe schrijf je een over mij pagina? 

De “Over mij” pagina is een van de meest gelezen pagina’s op je website, maar voor velen ook een van de moeilijkste om te schrijven. Vaak komen er twijfels en innerlijke kritiek naar boven, waardoor je moeite hebt om ook maar een woord op het scherm te krijgen.

Veel ondernemers en bedrijven denken nog steeds dat hun websitebezoekers zitten te wachten op een missie en visie, of een lijst van alle opleidingen en trainingen die ze hebben gevolgd. Saai!

Maar wat moet je dan wel op deze pagina zetten, zodat je websitebezoekers fans van je worden en vol bewondering voor je zijn?

Het voelt meestal niet prettig om bijvoorbeeld te schrijven: “Kijk hoe goed ik ben” of “Ik kan jou het beste helpen.” En wat dacht je van die verhalen over ondernemers die uit het niets opduiken, bakken met geld verdienen en niet weten wat ze met hun tijd moeten doen? Pfff…

Begrijp me niet verkeerd: het is zeker mogelijk om een leven en carrière te creëren waar je van houdt, werken vanuit je passie en veel geld verdienen terwijl je van je vrijheid geniet.

Maar helaas werkt het voor de meeste ondernemers niet zo. Onder de oppervlakte zitten de dingen die we niet zien, wat er is gebeurd voordat ze zoveel succes behaalden.

Daarom is het waardevol om de uitdagingen en tegenslagen van jouw reis te delen, omdat je daarmee je fans pas echt van dienst bent.

Door jouw verhaal te delen over je verleden en wat je hebt gedaan om te worden wie je nu bent en waar je staat, help je anderen pas echt, zodat:

Ze zich kunnen herkennen in jouw verhaal en zich niet langer alleen voelen in hun worstelingen.
– Elke succesvolle ondernemer door moeilijke tijden is gegaan.
– Je altijd weer moet opstaan en doorgaan.

De les die ervoor zorgt dat mensen fan van je worden en hun leven verandert, ligt verborgen onder de oppervlakte.

In deze blog geef ik je een 3-stappenplan om op een originele manier een “Over mij” pagina te schrijven, zodat je een pagina creëert waarbij de lezer het gevoel heeft dat hij of zij tegenover je zit en je echt leert kennen.

Hoe breng je dat gevoel onder woorden? Hier zijn 3 stappen die je op weg kunnen helpen:

1. Wat is jouw ‘waarom’?

In plaats van te beginnen met praten over wat je doet, start je jouw “Over mij” pagina met een zin of twee over waarom je doet wat je doet. Jouw ‘waarom’ is de rode draad van jouw verhaal op de “Over mij” pagina.

2. Laat je niet-professionele kant zien.

Beschrijf jouw reis als ondernemer. Veel ondernemers doen dit liever niet, omdat ze zich schamen voor de ‘fouten’ die ze hebben gemaakt. Maar juist dit verhaal, waarin je je kwetsbaar opstelt, is vaak de doorslaggevende factor voor lezers om met jou samen te werken. Ze herkennen zich in jouw verhaal en voelen een sterke verbinding. Je legt die verbinding pas echt wanneer je laat zien welke weg je hebt bewandeld en hoe je de lezers kunt inspireren.

Vergeet niet dat je “Over mij” pagina de eerste selectie is om met jou samen te werken. In 9 van de 10 gevallen wordt op deze pagina de beslissing genomen. En juist in dit gedeelte van je “Over mij” pagina onderscheid je je van je concurrenten. Niemand anders heeft hetzelfde verhaal, dezelfde stijl, dezelfde eigenaardigheden, enzovoort, als jij. Toch?

3. Doe wat je zegt.

Op je “Over mij” pagina geen shortcuts. Je komt alleen geloofwaardig over als je daadwerkelijk doet en uitstraalt wat je zegt. Tegenwoordig kiezen potentiële klanten steeds vaker voor de energie die jij uitstraalt. Mensen kiezen voor mensen bij wie ze zich goed voelen. Met een saaie “Over mij” pagina is de kans groot dat ze snel op de ‘backspace’-knop drukken.